موضوع: "چکیده مقالات طلاب"
جهاد و دفاع از ارکان مهم اسلامی و حکومت اسلامی است. بر اثر مجاهدت افراد است که استقلال و هویت جامعه اسلامی حفظ و در برابر دشمنان ایمن می شود. اهمیت جهاد در اسلامی به حدی است که ارزش اعمال نیک و پاداش آن، در بسیاری از موارد باعث پاداش و عظمت جهاد مقایسه و سنجیده می شود. جهاد و دفاع از حریم ولایت از ابتدای اسلام همیشه اهمیت داشته و دارد.زمانی که به خانه دخت پیامبر هتک حرمت شد و اصحاب پیامبر به دفاع برخواستند یا حتی در حال حاضر وقتی به حرم امام حسین علیه السلام، سایر عتبات عالیات و حرم حضرت زینب سلام الله علیها هتک حرمت شد و مسلمانان از شیعه و سنی به دفاع از حریم ولایت برخواستند. از آنجا که هتک حرمت و بی ادبی نیروی کفر نسبت به اماکن مقدمه شیعیان همیشه بوده و قطعا ادامه خواهد داشت و دفاع از حریم معصومین و حتی دفاع از ملت شیعه و مسلمان برعهده دیگر مسلمانان است، محقق برآن است تا به صورت تخصصی بحث جهاد و دفاع را بررسی نماید. گردآوری مطالب به شیوه ی کتابخانه ای بوده و از منابع روایی و فقهی استفاده شده است. پرداختن به موضوع جهاد و دفاع در اسلام با توجه به شبهه های عمیق کنونی، نسبت به مدافعان حریم ولایت قطعا می تواند راه گشا باشد.
واژگان کلیدی: جهاد، دفاع، حرم، مدافعان حرم، مجاهدین، سبیل الله
مقاله مدافعان حرم، مجاهدان فی سبیل الله، زينب كودزري، طلبه پايه چهارم، ايشان اين مقاله را «تقدیم به روح بلند شهید مدافع حرم محمد زهره وند» كرده اند.
شادي روح پرفتوح شهدا صلوات
عنوان مقاله:ولایت مداری عباس بن علی(علیه السلام)
محقق:الهه سادات بنی جمالی - مدرسه علمیه الزهراء(س)- اراک
چکیده:
ولایت مداری عباس بن علی علیه السلام از آن جهت دارای اهمیت است که می توان با بررسی آن، شاخصه های مهم ولایت مداری را شناخت. شناخت امام هر زمان و پذیرش ولایت او از مهمترین وظایف یک مسلمان است. از آنجا که یکی از اسوه های کامل ولایت مداری در طول تاریخ، عباس بن علی علیه السلام می باشد، برای کسانی که می خواهند در زمینه ولایت مداری قوی شوند، الگوی بسیار مناسبی است. بدیهی است برای اقتدا به ایشان، ابتدا باید شخصیت و ویژگی های اصلی او (که باعث شده بود تابع محض امام خویش باشد) را شناخت. روش جمع آوری مطالب کتابخانه ای می باشد و مطالب در دو بخش تاریخی و روایی دسته بندی شده است. در بخش تاریخی، شخصیت ایشان طبق منابع تاریخی پرداخته شده است؛ البته با توجه به اینکه ایشان همواره در سراسر زندگی تابع محض امام زمانش(14 سال امام علی علیه السلام،10 سال امام حسن علیه السلام، 10 سال امام حسین علیه السلام) بود،و در مقابل امامش هیچ حرفی نمیزد و کارهایش فقط انجام اوامر آنها بود؛ در تاریخ مطلب زیادی نقل نشده است! در بخش روایی شخصیت ایشان با توجه به سخنان معصومین بررسی می شود. کلام امام معصوم منبعی عالی و قوی برای شناخت می باشد. به طور اجمالی حدیثی از امام سجادعلیه السلام و حدیثی از امام صادق(علیه السلام) بررسی شده و سپس به شرح فرازهایی از زیارت نامه ایشان پرداخته و در نهایت با توضیح قسمتی از زیارت ناحیه مقدسه به پایان میرسد.
واژگان کلیدی: ولایت مداری – عباس بن علی (علیه السلام)- بصیرت